O nuntă ca în povești, în Italia

Nunta noastră nu a fost doar despre o singură zi, dar despre câteva seri italiene pline de iubire, fericire și amintiri de neuitat.
Italia, țară unde orice mireasă visează să-și organizeze marele eveniment din viață "Nunta".
 
Am știut mereu că voi avea o nuntă în afara Republicii Moldova, iar când a venit acest moment important și nunta noastră a început să se contureze, eram sigură că anume aici va avea loc și tot aici ne vom uni destinele. 
Recunosc că procesul de organizare nu a fost unul simplu, chiar destul de complicat, aș zice eu. Pandemia, restricțiile și sentimentul de necunoaștere ne-au dat mari bătăi de cap.
 
Am reușit să avem schița evenimentului și lucrurile au început să se lumineze abia cu o lună jumătate înainte de nuntă. 
Eram conștientă că nu va fi simplu să adun o echipă bună de prestatori și că îmi asum multe riscuri, dar organizatorul din mine a fost destul de insistent și chiar am făcut față tuturor obstacolelor.
 
Italia m-a cucerit și m-a făcut s-o îndrăgesc, la prima vedere. Am rămas încântată de fiecare oraș, de fiece loc turistic văzut. Ne-am dorit să sărbătorim acest eveniment cu cei mai dragi oameni și să le organizăm o vacanță de vis, să admirăm împreună peisaje ce-ți taie respirația.
Dimineața mea a început alături de fetele mele, iar mama fiind cea care m-a îmbrăcat în rochie de mireasă. În timp ce mă pregăteam, vedeam de la fereastră tot ce se face în curtea vilei, cum invitații ieșeau pe rând afară, toată lumea era în așteptarea mirilor și realizam că toți sunt prezenți pentru noi doi. 
Am trăit emoții frumoase, deși, în paralel a fost și o dimineață agitată, cu deșteptarea la 05:00, cu grijă ca machioza să nu greșescă adresa și prestatorii să ajungă la timp (ca la majoritatea mireselor).
Info: Prețurile pentru servicii de make-up/ hair-style încep de la 250 € și variază până la 550 €, plus transportul adițional 30-50 €. Puteți găsi specialiști care vorbesc româna, rusa, italiana, engleza, majoritatea se și deplasează la locație în ziua evenimentului. Sfatul meu este să căutați un specialist cât mai aproape de voi, iar pentru a fi sigure cum ve-ți arăta în ziua nunții puteți opta pentru o zi de probă care vă va costa de la 80-150 €, la fel puteți solicita aceste servicii pentru mame și domnișoarele de onoare, prețurile ar fi 50-100 €.
Superbele hălățele din mătase au fost create special pentru dimineața miresei, având inscripții personalizate 
pentru fiecare domnișoară de onaore. 

Eleganță, stil, atitudine și rafinament.
Mirile i-a avut alături pe bărbații cei mai importanți din viața lui,  tata și fratele care au contribuit la aceste poze și au asigurat buna dispoziție. Ei au avut parte de o dimineață mai lejeră, cu mai mult timp pentru a savura un wisky bun și folosi mai multe zone din cadrul vile pentru cadre reușite.
 P.S. Atunci cînd locația dispune de mai multe zone, e un avantaj, astfel dimineața mirilor poate fi mai diversă, iar echipa video-foto poate munci concomitent, economisind un pic din timp (care de obicei nu e suficient). 

                                                                                         

Nimic nu poate fi mai emoționant, decât atunci când mirii se schimbă pentru prima dată cu privirele în ziua nunții.
Momentul când îți oferă buchetul miresei și prima reacție, când mirele te admiră e tare special, 
cel puțin pentru mine a fost.
Info: Eu am optat pentru un buchet din nuanțe calde, pale, din flori vii combinate. 
Iar în momentul când l-am văzut atât de imens și deosebit mi-a plăcut enorm.
 Prețul pentru un buchet de mireasă începe de la 120 €.
Despre superba rochie de mireasă, am promis că vă povestesc mai multe detalii.
A fost adusă din Republica Moldova, selectată doar din poză și video cu o lună înainte de marele eveniment. Această responsabilitate și-a asumat-o mama mea și cu siguranță nu a dat greș. Știam ce model mi se potrivește deoarece am reușit să măsor câteva rochii aici în Milano. 
Eu am fost o mireasă foarte curajoasă. Să probezi rochia de mireasă doar cu o săptămână înainte de nuntă nu cred că ar faci-o fiecare, eu personal nu cunosc așa mirese. Însă, intuiția și încrederea au fost aliatele mele, iar rochia mi-a venit exact.
Info: Vă recomand și vouă să faceți acest lucru, din motiv că rochiile de mireasă în Italia au prețuri triple, în jur de 3000-4000 €, plus acesorii, totul se face doar prin programare online, iar pentru programările în weekend ve-ți achita și o taxă adițională de 50 €.
Apropo, sfatul meu este să nu lăsați avansuri pentru o rochie de mireasă dacă nu sunteți siguri că o ve-ți cumpăra, ve-ți pierde acea sumă de bani. 
               Un momentul unic a fost când am intrat în biserică, condusă la braț de tatăl meu (atât de semnificativ și profund), iar mirele mi-a dat voalul jos plin de emoții și cu un sentiment de împlinire.
Cu iubire, lumină și credință, ne-am cununat și am fost  binecuvîntați, la biserica ortodoxă Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ce se află în orașul Como.
Info: În Italia găsiți practic în fiecare oraș o biserică creștin-ortodoxă, cu slujbe ce se citesc în română și italiană, dacă e necesar. Cununia religioasă a decurs în jur de o oră, lista lucrurilor necesare sunt cele standarte, le concretizați oricum când stabiliți ziua cununiei, taxe oficiale nu sunt. Noi am rămas mulțumiți și împliniți de alegerea făcută, e o biserică mare, spațioasă, într-o zonă verde și luminoasă.
După cununie, am ales ceva plin de adrenalină: o plimbare cu iahtul, pe renumitul lac Como, unde invitații au putut admira toată frumusețea acestui loc magic.
           Această plimbare, va rămâne mult timp în sufletul nostru și a tuturor oaspeților, acel aer italian și peisajele care nu te pot lăsa indiferent orice nu ai privi în jur.
Tot ce pot spune, e că merită toți banii, am închiriat-o doar pentru oaspeții noștri și am reușit să prindem cadre pentru o viață. Ador orice poză de aici și credeți-mă mai am vreo 200 la fel de frumoase, sincere, pline de entuziasm și fericire.
Info: O plimbare de o oră costă între 450-550 €, în funcție de numărul de persoane. 
                                                                                       
Unul din momentele mele preferate la nunți e atunci când mireasa apare la braț alături de tatăl său, atunci când toți invitații sunt prezenți, pentru că emoțiile, aplauzele, lacrimile de fericire nu se lasă mult așteptate.
Mândru, fericit, plin de multă iubire, tata m-a condus frumos către bărbatul inimii mele.
Cu pași siguri și cu dreptul, cu bătăi accelerate și cu lacrimi în ochi.
De nedescris.

Noi am ales să dezvăluim și câteva secrete din minunata noastră poveste de iubire, care a fost vociferată la începutul evenimentului de către moderatoare. 
"S-au cunoscut cu 10 ani în urmă, în anii de studenție. Încă de atunci Nicu a pus ochii pe Cristina, iar pe parcursul acestor ani au reușit  să se  schimbe cu privirele pe la evenimentele prietenilor comuni. La început de 2019, el prinde la curaj și își propune să o cucerească pe mireasa noastră. Cu pași siguri și perseverenți. Îi scria versuri, o răsfăța cu buchete de flori, plimbări și gesturi demne de un bărbat adevărat. 
Întâlnesc revelionul dintre ani, în 2020 și își pun aceeași dorința “ de a fi fericiți împreună”. Ca mai apoi o vacanță de 3 săptămâni pentru Cristina să devină un 1 și 4 luni plini de grijă, iubire și dragoste.
 Cererea lor în căsătorie a fost una cu adevărat specială, mirele a reușit să organizeze acest moment  așa cum a visat ea, pe mijlocul lacului Como, cu priveliști ce-ți taie respirația. Oficializarea căsătorie a avut loc pe 21 aprilie, în Milano! 
 Acum îi vedeți mai fericiți ca niciodată, împliniți și înconjurați de cei mai dragi oaspeți, pe care i-au așteptat atât de mult! 
Aceste Emoții și trăiri adunate în tot acest timp de ei, merită a fi ascultate"!
P.S. După au urmat acele „Jurămintele care vor rămâne declarații pe viață ".
Încercați să arhivați aceste declarații, scriețile într-un carnețel sau telefon. Personal, de emoții nu mai știu ce-am spus atunci, dar mi-ar plăcea să revizuiesc acele trăiri. 

Dificil dar, noi am găsit locația potrivită.
Selectarea acestei ville a fost mai mult decât o decizie corectă, aș spune una perfectă.
Ne-am dorit să avem o singură locație pentru toate zilele planificate, să cazăm toți invitații într-un singur loc și să ne bucurăm și de marea petrecere fără mari bătăi de logistică.
Superba Villa Torretta cu a ei istorie impunătoare, cu camere de hotel ca în palat, cu câteva zone perfecte pentru ceremonie, bufet, distracții și un restaurant minunat, cu poduri înalte, candelabre de epocă și masă imperială.
Iată de ce a fost alegerea corectă.
Info: Evident că Italia, dispune de multe locații de vis, ville, castele, hotele, cabane etc., în momentul când începeți să căutați locația trebuie să vă decideți în ce zonă, neapărat țineți cont de logistică, o locație comodă și nu foarte departe de aeroport, transport public și ușor de găsit pentru cei care ajung cu mașina personală.  
Despre taxe, servicii, comodități, neapărat să vorbiți din start, la fel și despre așteptări și dorițe. Toate discuțiile sunt în mediul online, aveți multă răbdare că nu ve-ți primi răspunsuri imediat. 
Noi am folosit mai multe zone a acestei vile, prima parte a evenimentului a fost una foarte degajată ca și cealaltă de alt fel, am folosit curtea principală și grădina, aici am savurat vin spumant, muzica chilout, un saxafon, bufetul, am reușit să facem poze și să ne bucurăm din plin.
Info: În momentul când selectați locația evenimentului neapărat să țineți cont de toate taxele pentru fiecare zonă separat (de ex: zona de ceremonie civilă, zonă pentru bufet și întâmpinarea invitaților, chirie pentru restaurant etc.), aici se plătește pentru fiecare metru pătrat folosit. 
Nunțile italiene au cu totul o altă structură, un time management diferit, conceptul nunților lor e tare aerisit, degajat, fără mare program și complicații în viață.

Masa imperială.
Ne-a reușit să avem această masa, numită imperială, doar cu condiția că nu vom depășim un număr x de invitați. 
Riscam să avem un pic altfel aranjate mesele, dar eu mi-am dorit să arate exact așa. Pot să afirm că aici regula e regulă și nu prea merge cu, dacă ceva mai adăugăm un scaun.
Info: În momentul când semnați contractul, includeți minumum de invitați, de altfel riscați să achitați bani în plus pentru cei care nu vor ajunge.
Despre decor, floristică și detalii.
Am avut marele noroc ca să o cunosc pe Tatiana, o moldoveancă de a noastră care are o agenție de decor și floristică în Parma. Mi-a fost recomandată, deși avea weekendul plin, iar eu i-am scris doar cu 2 săptâmâni înainte de petrecere, ea a acceptat să ne creeze aceste compoziții de flori minunate  și superba masă imperială. Eu am optat pentru simplitate, finețe, nuanțe clasice, eleganță și discreție.
I-am încredințat totalmente deciziile și nu am dat greș. Amenajarea am văzut-o deacum când toți erau așezați la mese, iar impresia de eleganță a persistat toată seara. Papetăria a fost realizată acasă, iar meniul de către restaurant. 
Pe parcursul celor 3 ore am savurat bucate delicioase, servite individual, diverse gustoșenii italiene, platouri decorate savuros în incinta restaurantul, care au fost selectate cu mare grijă.
 Mâncarea a fost o prioritate pentru noi, atunci când am selectat meniului și ne-am făcut mari griji pentru ca totul să fie mai mult de cât suficient.
 Din propria experiență vă asigur că invitații nu vor rămâne flamânzi după un meniu italian, diversitatea lor, consistența ingredientelor și gustul bucatelor nu au cum să te lase indiferent. Poate nu e la fel după numărul de platouri obișnuit ca acasă, în schimb este creeat un meniu corect.
 
Info: Ce trebuie să cunoști, despre consumul din ziua petrecerii. Avantajul este că achiți bugetul pentru meniu selectat, unde sunt incluse toate gustările, bucatele, băuturile răcoritoare, alcoolul, dulciurile, torta și nu mai alte bătăi de cap, decât pentru selecție și degustarea acestuia.
De-și la început pare straniu, neobișnuit, la final înțelegi că e perfect gândit. Fără exagerări, surplus și rispipă de mâncare.  

Din tradiții am păstrat: colacul miresei, colacii pentru nași și părinți.
 
Am avut parte de dansuri, muzică, discursuri de suflet și oameni potriviți. 
Noi am trăit un profund sentiment de împlinire, avându-i alături pe părinți și ceilalți membri ai familiei alături.
 Totodată, zic eu că, ne-a reușit să adunăm o părticică din cei dragi, având invitați din R. Moldova, Germania, România, Marea Britanie, Cipru și Italia.
Distracția ne-a fost asigurată de: un saxafonist la începutul petrecerei, de o voce femenină care ne-a cântat live, muzică populară, de estradă în în mai multe limbi și de un Dj tare bravo. 
Info: La fel puteți găsi band, lăutari, formații, instrumentiști de tot buznarul și pentru diverse preferințe și stiluri.Am optat și pentru tradiționanul "aruncarea buchetului", deși am cochetat un pic cu fetele, l-am oferit unei persoane concrete. 
Fie ca acest buchet să fie un simbol al unui nou început. 

                    Primul dans, pe care nu l-am repetat niciodată, l-am dansat atât de intens, cu pasiune și romantism, de parcă eram doar noi doi prezenți în acel moment sub lumina reflectoarelor.
Magic!
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.