Masa mare, cît mai scurtă

Vă mai aduceţi aminte de nunţile făcute la cort, când fiecare dintre invitaţi avea câte un discurs pentru miri şi făcea public darul pentru proaspeţii soţi?Obiceiul mesei mari se dura aproximativ două-trei ore. Acum lucrurile s-au schimbat. Spre bine.

Special pentru momentul dedicat mesei mari vin cu  câteva idei cum să fie mult mai scurt acest obicei, dar şi cum poţi să faci lucrurile mult mai raţionale.

Masa mare, cît mai scurtă


Câte un discurs de la fiecare masă

Fiecare masă cu invitaţi deleagă câte o personă pentru a transmite urările de bine pentru miri. Astfel timpul dedicat mesei mari este redus, nu se mai ţin discursuri plictisitoare, siropoase, discursuri ce transmit unul şi acelaşi mesaj. Ba mai mult, sunt nuntaşi mai înflăcăraţi, mai vorbăreţi!


Lista vorbitorilor

Ai putea întocmi din timp o listă a persoanelor ce vor ţine un discurs la nunta voastră. Acestea ar putea să se pregătească, să se sfătuie cu voi şi, evident, să reducă din timpul preţios ce poate fi folosit pentru dansuri şi chef.

 

Invitații sunt chemați în centrul sălii

Pe principiul „o persoană, un discurs” se mizează și atunci când invitații sunt chemați în centrul sălii pentru a-i felicita pe miri. Unii sunt mai emoționați, alții mai laconici, însă oricum discursurile vor fi mai rapide.

 

Discursuri filmate

La unele nunți sunt prezentate filmulețe create din timp. Acestea conțin felicitări pentru miri din partea persoanelor apropiate, dragi. Emoțiile sunt și mai mari atunci când ele sunt prezentate chiar în ziua evenimentului.


Nou! Felicitări filmate pe loc

Mai puţine, dar totuşi sunt cupluri de miri ce au renunţat obiceiul cu masa mare. În locaţia unde are loc evenimentul este amenajată o cutie specială pentru plicurile cu darul mirilor.

Maestrul de ceremonii intervievează în timpul nunții mai mulți invitați ce doresc să transmită urări de bine mirilor. Acestea sunt folosite la producerea unui clip video, iar acesta urmează să fie prezentat după discursul naşilor şi socrilor. Iar dacă mirii optează pentru acest gen de felicitări, ar fi bine să se asigure că sala de ceremonii este dotată cu echipament corespunzător şi un specialist. Dacă nu, echipamentul poate fi închiriat adiţional. Din experienţa mea acest format nu durează mai mult de 20 de minute.


Fără masă mare

Mai puţine, dar totuşi sunt cupluri de miri ce au renunţat obiceiul cu masa mare. În locaţia unde are loc evenimentul este amenajată o cutie specială pentru plicurile cu darul mirilor. Acestea sunt oferite fie la începutul petrecerii sau pe parcursul serii.

 

Masa mare, cît mai scurtă

 

 P.S. Ţine cont de aceste detalii pentru un suflu modern la nunta voastră.

 

Nu se mai strigă darul mirilor

În zilele noastre majoritatea nuntaşilor nu mai fac publică suma de bani pentru miri, dar este pusă într-un plic. Nu mai apar motive de bârfe, de incomodităţi, de întrebări indiscrete şi de faptul că unii au oferit mai mulţi bani decât alţi invitaţi.


Naşii nu mai colectează darul

Fiind unele dintre cele mai solicitate persoane la o nuntă, naşii nu mai merg să strângă darul mirilor, dar sunt delegaţi fie dansatori, fie animatori. În aşa mod, cuplul ce a cununat tinerii însurăţei poate savura petrecerea. Nu mai merg printre mese, ci stă alături de fini la cel mai important eveniment pentru proaspăta familie.


Cartea cu urări

Tot mai multe nunţi au aşa numită carte cu urări unde invitaţii scriu cuvinte de bine dedicate mirilor. Astfel urările în microfon de la masa mare nu mai sunt o necesitate.

 

Excludeţi dedicaţiile muzicale de la masa mare

Tot la masa mare nuntaşii fac dedicaţii muzicale, dar e un obicei depăşit. E o pierdere de timp ascultarea atâtor fragmete de melodii din care nu înţelegi nimic. Dacă ai vreo preferinţă în materie de piese, poţi să soliciţi în timpul nunţii cântecul integral.


Alege scenariul perfect pentru nunta ta, iar dacă eşti în pană de idei, sunt alături de tine cu sfaturi utile!

Enjouy your wedding!



Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.