Sfaturi și recomandări pentru un meniu savuros și inteligent

Meniul unei nunți e o etapă în care tentația e cu adevărat mare.

Ne dorim să avem mese îmbelșugate, mâncăruri de tot felul pentru ca oaspeții să nu să se simtă flămânzi.

Uneori însă e o exagerare atât financiară, cât și o irosire de mâncare.

Am discutat cu Ion Comendant, fondatorul Mico Catering de la care am primit sfaturi și recomandări cum să întocmiți inteligent meniul nunții voastre.

 

Sfaturi și recomandări pentru un meniu savuros și inteligent


Fourchette

E masa ce include aperitive ușoare, sau i se mai spune fourchette sărat. Aceasta include platouri de cașcavaluri, mezeluri, compoziții din fructe, nuci diverse, fructe uscate sau confiate, pesmeți sau grissini.

 

Candy Bar

Aici vorbim de masa cu bunătăți dulci! Prăjituri, biscuiți, cafea, ceai, diverse deserturi și alte preparate din această serie.

  

Prima masă

E dedicată bucatelor reci, aperetivelor. Sunt incluse preparate din legume, salate, cașcavaluri, mezeluri, plăcinte. Și aici cantitatea de produse alocată unui nuntaș variază în jurul a 800 gr. Opțiunea de 8-9 aperitive e una potrivită.

Gustările fierbinți la fel se adaugă, aproximativ 150 gr per invitat (dupa 15/20 min după ce invitații sau așezat la masă). Vorbim despre bucate mai puțin consistente, pregătite la cuptor sau pe aburi (somon, sau sosurile cu frișcă și cașcavaluri, pui cu sos, purcei la rotisor, recomandat până la 5 kg, purcel de lapte).

 

Masa mare

 Peste câteva ore se pot servi 1-2 feluri de bucate principale din carne cum ar fi vițel în sos, varietăți de frigărui sau alte mezeluri mai consistente. E ok 200 de gr/persoană și nu uităm de garnitură, cam 50-100 gr/persoană.

Tot 50/100 de gr e ok și pentru sarmale.

Sunt miri ce aleg să excludă sarmalele pentru masa mare, însă majoritatea totuși le lasă. La masa mare bucatele sunt fierbinți. 

Pentru a nu crea un dezichilibru al sistemului digestiv (lumea mai și dansează) orietați-vă și aici la 150 gr de produse.

  

Băutura

Dacă e să vorbim de divinuri, șampanie sau coniacuri, se face un raport de o sticlă la două persoane, o sticlă de vodka se împarte la 4 persoane, o sticlă de vin (0,75/3, 1l/4 la persoane). Sfat: atunci cînd se calculează acest raportul analizați numărul dintre bărbați/femei și vârsta acestora.

Băuturile nealcoolice ( standart pe timp de caniculă apă pată 1,5/2 per persoană, apă carbogazoasă 0,5 maxim 1l.)


Cantitatea de mâncare

Nu depăși 2 kg de bucate per invitat. Dacă nunta durează până la 10 ore, poți opta între 1,2,kg – 1,7 kg.

Lumea va mai dansa, va mai gusta și din candy bar, forurchetteul sărat, nu doar din prima și a doua masă. Nu mai spunem de tortul miresei.

E important să avem o cantitate rațională pentru a nu face risipă de produse și bani. Când mergeți să negociați meniul vă recomandăm să fiți însoțiți de un specialist în domeniul gastronomic pentru a vă ghida în direcția potrivită vouă.

 

Cine sunt invitații?

Este important să știm lista de invitați pentru nuntă. Există evenimente unde sunt prezenți oameni de diferite confesiuni religioase cu anumite restricții alimentare, vegetarieni, vegani etc. Musulmanii nu consumă alcool și carne de porc, hindușii nu percep carnea de vită ca un produs alimentar. Cei de confesiune iudaică la fel au restricții alimentare și acceptă produsele de tip kosher.

 

Locația nunții

Dacă optați pentru o nuntă în aer liber evitați produsele ușor alterabile. Aici sunt incluse oule, salate cu maioneză, piftii etc.

Recomandăm ca prima masă cu aperitive să fie servită cât mai târziu, când soarele nu e atât de puternic, iar indicele de confort termic e suportabil.

 

Tortul miresei

Cantitatea de 100 de gr per invitat este mai mult decât optimă. Să nu uităm că e desert totuși și că lumea a consumat bine până la acest moment.

 

 IMPORTANT:

Nu uitați din timp să luați recipiente pentru mâncarea rămasă ( caserole, pungi de plastic, cutii etc.).

 

Aveți tot dreptul să cereți de la compania de catering sau restaurant certificate sau alte dovezi ce demonstreză calitatea produselor, termenul de valabilitate al acestora, inclusiv cel al preparatelor semipregătite.

Transportul, păstrarea și livrarea acestora la fel este o informație pe care clienții au dreptul să o dețină.

  

 

Compania „Mico Catering” oferă servicii de catering pentru diverse evenimente și companii. Portofoliul acesteia conține 229 de evenimente deservite, 24.000 de persoane care au avut parte de serviciile companiei, 23 printre cele mai mari branduri din țară au apelat la „Mico Catering”.



Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.