Dress code la nuntă. Decenţă şi eleganţă

Nunta face parte din seria evenimentelor unde putem să etalăm rochii elegante, de tip black tie ( în cazul doamnelor) şi costume clasice (în cazul domnilor).

Dar, aşa cum fiecare eveniment de mariaj are specificul său, un element important este dress codeul pentru care optăm la această petrecere.

Sunt miri care impun un anumit cod vestimentar invitaţilor, apoi, nu putem neglija rolul nostru la o asemenea ceremonie. Dacă suntem naşă/naş, cavaler/domnişoară de onoare, socri vom fi atenţi la ce vom îmbrăca, dar despre acest subiect vom scrie în altă postare.

În materialul de astăzi vreau să ofer câteva sfaturi generale pentru o ţinută de nuntă şi mai ales, ce spune eticheta în materie de asemenea evenimente.

Dress code la nuntă. Decenţă şi eleganţă


 

Fără rochii kitchioase

Bunele maniere menţionează că mireasa este personajul feminin central în cadrul unei nunţi. Din acest motiv, nimeni nu va purta alb (doar dacă mirii impun acest dress code) pentru a nu se crea confuzii.

Rochiile doamnelor prezente la petrecere trebuie să fie elegante, discrete, fără exces de sclipici, elemente metalice sau culori stridente, asortări dubioase şi stofe ce par ieftine.


 https://ru.shopbop.com/piano-maxi-dress-solace-london/vp/v=1/1540766599.htm

 

 

 http://dressty.com/pin/black-tie-dress/

 

Optaţi pentru rochii până la genunchi sau până la gleznă, cu decolteuri şi şliţuri decente. Dacă aveţi braţul prea gros nu alegeţi rochii cu bretele sau pe sâni.


  https://www.styleandthebride.co.uk/elegant-black-tie-bridesmaid-dresses/

 

Rochii cocktail

Dacă o nuntă are loc la ora 16.00 sau 17.00, îţi sugerăm o ţinută ce tranzitează perfect de la un look de zi la unul de noapte. Poţi alege o fustă lungă asortată cu un top sau crop top, o soluţie inedită şi stilată.

Iar dacă accesorizezi cu un clutch sau nişte accesorii statment, te aplăudăm în picioare. Rochia cocktail e și aceasta o idee inspirată.


  https://www.idress.co.nz/strapless-surplice-bodice-bridesmaid-dress-360.html

 https://www.simplydresses.com/shop/viewitem-PD1   623522


Black tie pentru bărbaţi

Acest dress code e valabil pentru toţi domnii prezenţi la nuntă, inclusiv pentru mire. Cel din urmă se diferenţiază prin accesorii specifice statutului său la petrecere (un buchet mai mare prins în piept, decât al cavalerilor de onoare, de exemplu).

Bărbaţii pot opta pentru un tuxedo asortat cu pantofi negri, bine lustruiţi. Ciorapii vor fi în acelaşi ton cu încălţămintea şi nicidecum nu vor fi de culoare albă.

 

  https://www.menswearhouse.com/mens-clothes/formalwear/tuxedos/wilke-rodriguez-black-modern-fit-tuxedo-340D341D10

 

 https://www.menswearhouse.com/mens-clothes/mens-suits/performance-stretch-suits/joe-joseph-abboud-blue-stripe-slim-fit-survival-suit-30UX30UY37?rrec=true

                                              

Pantofi comozi

Nunta durează cam o zi întreagă, iar picioarele tale sunt expuse unui efort de a purta încălţăminte cu tocuri. Alege o pereche mai comodă şi potrivită pentru un asemenea eveniment.

 

Fără cămaşa cu mânecă scurtă

Să fie clar, cămaşa cu mânecă scurtă e o dovadă de lipsă de stil pentru domni. Dacă ai braţul mai subţire, acest obiect vestimentar nu te avantajează.

Dacă ai braţul mai proeminent, cămaşa cu mânecă scurtă va oferi iluzia că arăţi ponderal. Argumentul că e cald vara şi de aia o porți, nu funcţionează.

Nu mai vorbim de prezenţa acestei piese la o ţinută pentru nuntă. Soluţii? Optează pentru o cămaşă cu mâneca lungă, iar dacă îţi e cald pur şi simplu o sufleci. 

Îţi sugerez una din in pentru a permite corpului să respire.

 

Text: Iuliana Mămăligă