Update-ul nunţilor moderne

Trăim într-o eră în care cuvântul „schimbare” ne apare la tot pasul. E un lucru valabil şi pentru diverse obiceiuri, tradiţii, inclusiv nunţi.

Dacă vom compara petrecerile de pe timpurile bunicilor şi cele din zilele noastre, diferenţele vor fi semnificative.

Iată schimbările cele mai majore care şi-au lăsat amprenta în nunţile moderne şi pe care vă încurajăm să le urmaţi şi voi!

  

 Serviciile unui wedding planner

E persoana care ştie cum să vă organizeze cea mai frumoasă nuntă, să economisiţi inteligent şi să nu ştiţi ce înseamnă stresul fixării unui eveniment.

Cu mulţi ani în urmă (cel puţin în ţara noastră) servicii de planificare a unei nunţi practic nici nu existau. Wedding Plannerul e omul orchestră din spatele unei nunţi perfecte. Tot mai mulţi tineri refuză implicarea părinţilor sau altor persoane în procesul de organizare a marelui eveniment.


Lăutari vs DJ sau band

Multe nunţi au invitat DJ sau un band care oferă atmosferă de petrecere, vechii lăutari fiind înlocuiţi cu ritmuri moderne. Nu se renunţă la muzica populară, dar se optează pentru un mix de genuri. Ba mai mult, opţiunile tehnologiilor moderne oferă posibilitatea de a dansa pe orice melodie pe care nuntaşii o solicită.


 

Update-ul nunţilor moderne

                                                                                                                                    Poza: Vadim Dodon photography

 

 

 

                                                                                                                                           Poza:Dima Cantemir Ph

 


Nunţi în aer liber

E un trend ce cucerește tot mai mult teren în rândul mirilor. Nunţile în aer liber sunt soluţii perfecte pentru sezonul estival. De ce? Pentru că scapi de năduful restaurantelor, ai parte de o atmosferă mai degajată, poze în aer liber, decoruri estivale minunate, ai mobilitiatea de a alege locul unde să o petreci, iar decorul poate fi amenajat unde îţi doreşti. Chiar și serviciul de înregistrare a căsătoriei a devenit unul personalizat, acesta se realizează în aer liber sau alte locații, nu doar în incinta OSC.

 

 

Update-ul nunţilor moderne

 

Foto:Dima Cantemir /  Wedding Photo

Candy bar şi Cocktail bar

O altă tendinţă a nunţilor moderne sunt prezenţa candy barurilor şi a cocktail barurilor. Primele îţi oferă deserturi variate din care poţi să te înfrupţi din ce îţi doreşti. Cocktailurile sunt pregătite pe loc de barmani profesionişti şi chiar ai ocazia să te simţi ca într-un restaurant ce îţi oferă băutura ta preferată. Nu mai este o noutate că la nunţi poţi bea o sangria sau o margarita. Mesele copioase au fost înlocuite cu meniuri raţionale în care nu se face risipă de mâncare.


 

Update-ul nunţilor moderne


Anunţarea darului pentru miri

Un alt impact al modernului este faptul că nu se anunţă public darul pentru miri, ci doar se colectează plicurile cu bani în care fiecare nuntaş pune suma destinată însurăţeilor. E un gest de morală şi etică pe care îl susţinem la orice nuntă pentru a nu crea situaţii jenante sau motive de bârfă!

 

 

Ţinute comode pentru miri

Sunt mirese care au dat prioritate balerinilor sau pantofilor cu toc mic pentru a le fi mai comod. Să fii aproximativ 24 de ore încălţată pe tocuri de 10 cm e o adevărată tortură. O parte dintre acestea aleg rochii uşoare, fluide în detrimentul celor de tip prinţesă, coafuri lejere în locul celor încărcate.

O parte dintre cuplurile de miri optează pentru straie populare ca un omagiu al tradiţiilor. E un gest frumos, credem noi!

Un alt obicei la care s-a renunţat e „legatul” invitaţilor. Fluturatul unor batiste sau eşarfe care sunt strânse la mână arată inestetic şi de modă veche

 

 

 

Filmuleţele de nuntă şi fotografiile cu magnet

Un serviciu des întâlnit este oferirea unui filmuleţ scurt ce rezumă nunta în câteva minute. Aşa mirii au ocazia să îşi mai tempereze din nerăbdarea de a vedea întreaga nuntă. Sau, pot avea poze instant prin oferirea pozelor cu magnet care se realizează în decurs de câteva ore chiar la nuntă.


Obiceiuri depăşite

Furatul miresei sau dansul cu găina devin tradiţii din ce în ce mai rare pe la nunţile noastre. Un alt obicei care se îndepărtează sunt prosoapele naşilor. Chiar dacă prosopul are o semnificaţie aparte în cultura neamului nostru, acesta devine pas cu pas piesă de muzeu.

 

 

Efecte speciale

Nunțile în zilele noastre au tendința de a arăta ca un spectacol. Mirii aleg artificii, efecte de lumină, fumuri și baloane de săpun, la fel, ghirlandele din becuri multicolore sunt un trend adoptat de multe cupluri.


 

 

P.S. E nunta voastră, nu a invitațiilor sau a altor persoane. E petrecerea în care voi doi străluciți și sunteți în centrul atenției și meritați un eveniment așa cum îl vreți voi. Sunt alături de tinerii care își doresc nunta lor de vis și care îmi încredințează bunul mers al acesteia. Casă de piatră!