Cristina Postolachi: Când aud răspunsul DA, mă simt mândră că am mai facut un cuplu fericit

Cristina Postolachi spune de fiecare dată că are unul dintre cele mai frumoase joburi din lume. Alături de echipa sa, organizează deja de câțiva ani cele mai senzaționale cereri în căsătorie din Capitală, însă inima îi sare din loc în așteptarea fiecărui răspuns nou. Desigur, a asistat doar la răspunsuri afirmative din partea viitoarelor logodnice, însă în culise stau ascunse mereu întâmplări amuzante, neprevăzute sau chiar ieșite de sub control. Despre câteva dintre acestea, Cristina ne-a mărturisit în exclusivitate.
„Cred eu că am unul dintre cele mai creative joburi, pentru că organizez unul dintre cele mai frumoase evenimente din viața unui cuplu: cererea în căsătorie. Vorbind sincer, am avut parte de tot felul de situații, care mai plăcute, care mai stresante, însă toate au fost cu emoții sincere din partea tinerilor. De aceea nu aș putea să le clasific într-o anumită categorie.

 

Ceea ce pot spune cu siguranţă este că flash-moburile au fost cele mai complicate din punct de vedere organizatoric. Trebuia să implic multă lume, să realizez coregrafia dansului, aceasta fiind învățată cu maxim două ore înainte de cererea propriu-zisă.

Evident că am avut parte și de situații mai jenante. La una dintre cereri, am avut o greșeală de tipar în mesajul: „Vrei să fii soția mea”, unde lipsea o literă, iar toată lumea care trecea pe lângă noi se asigura să ne amintească despre incident, astfel creând o atmosferă stresantă. Plus la toate, încercam să evit prezența așa-numitor paparazzi, pentru a nu ajunge pe site-urile de socializare ca fiind niște agramați.
Una dintre cererile cele mai bogate în emoții a fost înscenarea unei farse. Am apelat la ajutorul unor actori care au intrat în local și au acuzat tânărul că este complice într-un dosar penal și arestat pentru încălcare de lege. Momentul culminant a fost atunci când unul dintre actori a găsit inelul în buzunarul tânărului, iar viitoarea logodnică a rămas într-adevăr cu gura căscată!
O situație mai delicată a fost prezența neprevăzută şi neplanificată a unor boschetari. Inițial era amuzant, însă pe parcurs momentele deveneau din ce în ce mai jenante pentru cuplu! Am fost nevoită să intervin frumos, pentru a nu strica momentul romantic al evenimentului.

 

Cererea în care nervii mei au erau la pământ a fost atunci când doi tineri care trebuiau să fie prezenți la eveniment pentru a ne cânta, așa și nu au mai ajuns. Au reuşit să cutreiere toate parcurile din Chișinău dar nicidecum să ajungă în parcul în care eram noi!

 

Secrete din culise :
De obicei, domnișoarele trebuie convinse să iasă din casă și iubiții lor sunt impuși să inventeze diferite istorioare. Atunci când istorioarele nu sunt bine gândite, fetele încep să dea tot mai multe întrebari, ceea ce creează de obicei emoţii negative.

Un factor important pentru noi este timpul de afară, care întotdeauna ne-a oferit o doză de  romantism în plus.

Sau situații în care personalul localului nu a fost destul de discret :

Ca în cazul:
„- Bună ziua, aveți o masă rezervată?
– Da.
– Aaaa, dumneavoastră sunteți cei cu cererea în căsătorie?”

Momente jenant au mai fost create și de echipamentul tehnic: baterii descărcate sau unele componente uitate.

Se mai întâmplă uneori că se mai şi ofilesc florile, eu fiind nevoită să le înlocuiesc cu alţi 50 de trandafiri lungi de 2 metri, cu o oră înainte de cerere.

Pentru că de fiecare dată lucrez cu persoane diferite și niciodată nu știu ce mă așteaptă, răspunsul domnișoarelor rămâne întotdeauna imprevizibil pentru toată echipa, până la momentul culminant, iar atunci când aud răspunsul „Da”, mă simt mândră că am mai facut un cuplu fericit”, ne mărturisește Cristina.
Totul a început de la dorința de a crea ceva singură. De a dezvolta o idee proprie și de a începe să o implimentez pas cu pas. În momentul în care am început să analizez care ar fi domeniul în care mi-aș dori să mă dezvolt, mi-a venit ideea de organizare a   „Cererilor în căsătorie”- un proiect de suflet, de satisfacție morală ce este făcut cu dăruire de sine și de fiecare dată trăit cu multe emoții. Mă mândresc cu faptul că fac ceea ce-mi place și am posibilitatea să dezvolt această idee, căci fericirea și dragostea celorlați mă inspiră spre crearea și realizarea multor momente frumoase.Câți oameni aveți acum în echipă și ce servicii ați reușit să asigurați până în prezent, de la nașterea acestui proiect minunat?

Munca făcută din plăcere este farmecul vieții și doar lucrând împreună cu alți colegi devotați, avem succes. În echipă suntem patru persoane de bază, fără de care nu aș fi putut crea aceste povești de dragoste, și anume: sunt băieții care imortalizează momentele unice, emoțiile și trăirele cuplurilor, pentru a fi păstrate de-a lungul vieții în albumul poveștii lor de iubire; persoana responsabilă de decor, care dă culoare și face ca detaliile să fie scoase în evidență și eu, cea care monitorizez tot procesul.

Dar în dependență de ce își doresc tinerii, implicăm și alți oameni în organizarea evenimentului: un chelner care este atent la detalii, pentru a da o notă de romantism, un saxofonist, viorist sau acordeonist, sau chiar toți trei.

În afară de cereri în căsătorie, am organizat și cine romantice, surprize cu ocazia zilei de naștere, evenimente corporative, surprize pentru miri și ceremonii private, dar am realizat și decoruri pentru nou – născuți.

În realizarea unui proiect, mă ghidez după deviza: nimic nu este imposibil atunci când îți dorești să-ți uimești omul drag!

 

Nu putem zice „cea mai frumoasă”, așa că o să zicem: care a fost cea mai memorabilă cerere în căsătorie, din câte ați organizat?

Fiecare cerere în căsătorie este frumoasă și deosebită în felul său, pentru aceasta și ne implicăm în organizare, pentru a le crea ceva cât mai individual și semnificativ. Fiecare cuplu își trăiește emoțiile diferit; doar este un moment unic din viață…

Cea mai memorabilă cerere în căsătorie, dar totodată și cea mai mare provocare de până acum, a fost  organizarea unei cereri în căsătorie care implica un Flashmob. Conceptul presupunea a aduna cât mai mulți voluntari care și-ar dori să fie implicați în acest dans, iar la finalul dansului, a apărut tânărul în genunchind în fața iubitei sale, cu inelul de logodnă. Teoretic, părea ceva simplu, eu fiind dansatoare, am zis că mă descurc cu coreografia, învățăm câțiva pași de dans, piesa am ales-o ușor, dar cel mai complicat a fost să adunăm lume. Într-un final, am adunat circa 40 de voluntari, prieteni, persoane de pe rețelele de socializare și chiar persoane care se plimbau prin parc. Flashmob-ul a fost organizat în fața catedralei, deci și aici am avut parte de reacții diferite: unii trecători erau foarte receptivi la ceea ce facem, alții – mai puțin. Locația a fost aleasă de băiat, fiind una semnificativă pentru el, care a dorit să-i ceară mâna iubitei sale în fața lăcașului Celui de Sus, pentru a fi binecuvântați pentru o viață întreagă.

A fost o cerere plină de perepeții, dar o experiență frumoasă, totul ne-a reușit așa cum planificasem, am impresionat și am sensibilizat logodnica până la lacrimi și răspunsul ei evident că fost DAAA!

 

Ați fost surprinsă, vreodată, de situația în care o fată și-a dorit să-și ceară iubitul de mire?

Cu siguranță, fiecare din noi, fetele, visăm la o cerere în căsătorie specială, fiind o amintire frumoasă din albumul vieții noastre. Și atunci când simțim că bărbatul de alături nu este la fel de romantic precum ne-am dori, am lua inițiativa în propriile mîini.

Da, am primit astfel de propunere din partea fetelor, dar nu am ajuns să fiu organizatoarea evenimentului. Probabil, am lasăt totuși acest pas pe mâna bărbaților, însă cred eu că o vom face și pe asta. E curajos, nu!?

 

Povestiți-ne despre locațiile pe care le amenajați de cele mai multe ori, pentru tinerii îndrăgostiți…

Alegerea locației este una importantă și cu tentă individuală, astfel încât, de cele mai multe ori, este locul primei întâlniri, al primului sărut sau al primelor trăiri semnificative. De cele mai multe ori, merg și identific locația pentru fiecare cerere aparte, nu-mi place să le fac în același anturaj, ele toate fiind diferite!

În sânul naturii, sub cerul liber, la un apus de soare sau la o margine de lac – sunt unele dintre locațiile cele mai romantice locații pe timp de vară.

La înălțime, acolo unde dragostea planează în aer, aproape de cerul înstelat, c-o cupă de șampanie rece, sub sunetul melodios al strunei de vioară – altă locație perfectă pentru a cere mâna.

La film, teatru sau în cadrul unui eveniment: sunt și ele locul unde emoțiile sunt, cu siguranță,  neașteptate,  fiind extrem de memorabile.

Locuri istorice pline de farmec, restaurante delicate sunt și ele în portofoliu nostru. Obișnuiesc să aleg locații fără public, pentru a le permite să trăiască numai în doi clipa și momentul lor de fericire!
Partea financiară este și ea importantă pentru tinerii care se pregătesc de un asemenea pas important. De ce buget, în medie, va avea nevoie un tânăr, ca să-și surprindă iubita cu o cerere în căsătorie de vis?

Nu este o taxă standart, deoarece fiecare cerere implică un anumit personal, cerințele și dorințele băieților sunt diferite, însă în medie bugetul unei cereri este de 200 euro.
Ați întâlnit și situații în care domnișoarele s-au arătat nepregătite să accepte inelul și nu au răspuns cu DA la cererea mâinii?

Nimic în viață nu e întâmplător,  lucrurile sunt aranjate de Cel de Sus, iar noi contribuim ca unul din importantele momente din viață să fie memorabil.

Majoritatea dintre ele nu s-au așteptat în general să fie cerute în căsătorie, altele nu și-au dat seamă că anume în acea zi vor primi mult așteptata întrebare. Aici surprindem și adevărata emoție de uimire, suspans, fericire și de lacrimi. Am asistat doar la povești cu Final Fericit și toate au răspuns „Daa!”. Și mă bucur nespus de mult când îi vad pe rețelele de socializare de-acum în calitate de mire și mireasă și chiar în calitate de tineri părinți! Dovada că acel DA a fost spus sigur și din dragoste!

 

Care sunt cele mai frecvente expresii pe care tinerii noștri le rostesc, stând în genunchi în fața iubitelor lor? Ați asistat la multe lacrimi de fericire?

Dacă femeile sunt cele care dau dovadă de mari emoții când sunt cerute în căsătorie, atunci marea misiune îi revine bărbatului. Cererea în căsătorie este, fără îndoială, unul dintre cele mai emoționante momente, atât pentru cele care sunt cerute în căsătorie, cât și pentru cei care o fac. „Vrei să fii soția mea?” – este expresia care cel mai des le sună în cap atunci cînd sunt gata să facă acest pas, probabil de asta o folosesc cel mai des.

Am mai întâlnit expresii spuse atât de sigur și cu multă speranță de tipul :

„Vrei să te căsătorești cu mine?”, „Îți dorești să petrecem toată viața împreună?”, „Nu-mi văd viața fără tine, îți dorești să-mi fii alături mereu!?”, „Îmi doresc să mă trezesc în fiecare dimineață alături de tine.”

Și atunci când primesc cea mai emoționantă și cea mai importantă întrebare care te lasă fără grai, nu au cum să nu să se strecoare lacrimi de fericire. Toate fetele au plâns… Nimic nu este mai frumos și mai important atunci când îți găsești jumătatea. Până la urmă, dragostea îi face pe oameni să dea tot ce-i mai bun din ei.

 

Care sunt cele mai frecvente expresii pe care tinerii noștri le rostesc, stând în genunchi în fața iubitelor lor? Ați asistat la multe lacrimi de fericire?

Oamenii sunt frumoși când iubesc, și iubirea e însăși viața cu tot ce are mai bun și mai rău în ea, dar împărțite la doi. Atunci când simt ca sunt pregătiți sa facă marele pas din viața lor, le-aș recomanda să atragă atenție la modul în care o fac, căci DETALIILE CONTEAZĂ …
sursa: ea.md