Cristina Postolachi – fata care pune la punct cele mai deosebite cereri în căsătorie din Chișinău

Meseria pe care o are Cristina Postolachi este probabil una dintre cele mai frumoase din câte s-au inventat. Alături de echipa sa, a lansat afacerea „Cereri în Căsătorie” – motiv fericit pentru care planifică și asistă la cel mai frumos moment din viața unui cuplu – cererea mâinii. Da, Cristina pregătește în taină cele mai frumoase locații și arajamente pentru cereri în căsătorie, iar faptul că a asistat, până acum, doar la răspunsuri de „DA” e o dovadă a faptului că ceea ce face, e încântător. Tânăra ne-a mărturisit o mulțime de secrete din culisele acestor evenimente speciale!
Cristina, orice afacere de succes pornește de la o confruntare personală cu un anumit lucru. Cum s-a născut ideea proiectului „Cereri în căsătorie?”

Cristina Postolachi – fata care pune la punct cele mai deosebite cereri în căsătorie din Chișinău

Totul a început de la dorința de a crea ceva singură. De a dezvolta o idee proprie și de a începe să o implimentez pas cu pas. În momentul în care am început să analizez care ar fi domeniul în care mi-aș dori să mă dezvolt, mi-a venit ideea de organizare a   „Cererilor în căsătorie”- un proiect de suflet, de satisfacție morală ce este făcut cu dăruire de sine și de fiecare dată trăit cu multe emoții. Mă mândresc cu faptul că fac ceea ce-mi place și am posibilitatea să dezvolt această idee, căci fericirea și dragostea celorlați mă inspiră spre crearea și realizarea multor momente frumoase.

Câți oameni aveți acum în echipă și ce servicii ați reușit să asigurați până în prezent, de la nașterea acestui proiect minunat?

Munca făcută din plăcere este farmecul vieții și doar lucrând împreună cu alți colegi devotați, avem succes. În echipă suntem patru persoane de bază, fără de care nu aș fi putut crea aceste povești de dragoste, și anume: sunt băieții care imortalizează momentele unice, emoțiile și trăirele cuplurilor, pentru a fi păstrate de-a lungul vieții în albumul poveștii lor de iubire; persoana responsabilă de decor, care dă culoare și face ca detaliile să fie scoase în evidență și eu, cea care monitorizez tot procesul.

Dar în dependență de ce își doresc tinerii, implicăm și alți oameni în organizarea evenimentului: un chelner care este atent la detalii, pentru a da o notă de romantism, un saxofonist, viorist sau acordeonist, sau chiar toți trei.

În afară de cereri în căsătorie, am organizat și cine romantice, surprize cu ocazia zilei de naștere, evenimente corporative, surprize pentru miri și ceremonii private, dar am realizat și decoruri pentru nou – născuți.

În realizarea unui proiect, mă ghidez după deviza: nimic nu este imposibil atunci când îți dorești să-ți uimești omul drag!

Cristina Postolachi – fata care pune la punct cele mai deosebite cereri în căsătorie din Chișinău

 Nu putem zice „cea mai frumoasă”, așa că o să zicem: care a fost cea mai memorabilă cerere în căsătorie, din câte ați organizat?


Fiecare cerere în căsătorie este frumoasă și deosebită în felul său, pentru aceasta și ne implicăm în organizare, pentru a le crea ceva cât mai individual și semnificativ. Fiecare cuplu își trăiește emoțiile diferit; doar este un moment unic din viață…

Cea mai memorabilă cerere în căsătorie, dar totodată și cea mai mare provocare de până acum, a fost  organizarea unei cereri în căsătorie care implica un Flashmob. Conceptul presupunea a aduna cât mai mulți voluntari care și-ar dori să fie implicați în acest dans, iar la finalul dansului, a apărut tânărul în genunchind în fața iubitei sale, cu inelul de logodnă. Teoretic, părea ceva simplu, eu fiind dansatoare, am zis că mă descurc cu coreografia, învățăm câțiva pași de dans, piesa am ales-o ușor, dar cel mai complicat a fost să adunăm lume. Într-un final, am adunat circa 40 de voluntari, prieteni, persoane de pe rețelele de socializare și chiar persoane care se plimbau prin parc. Flashmob-ul a fost organizat în fața catedralei, deci și aici am avut parte de reacții diferite: unii trecători erau foarte receptivi la ceea ce facem, alții – mai puțin. Locația a fost aleasă de băiat, fiind una semnificativă pentru el, care a dorit să-i ceară mâna iubitei sale în fața lăcașului Celui de Sus, pentru a fi binecuvântați pentru o viață întreagă.

A fost o cerere plină de perepeții, dar o experiență frumoasă, totul ne-a reușit așa cum planificasem, am impresionat și am sensibilizat logodnica până la lacrimi și răspunsul ei evident că fost DAAA!

 

Ați fost surprinsă, vreodată, de situația în care o fată și-a dorit să-și ceară iubitul de mire?

Cu siguranță, fiecare din noi, fetele, visăm la o cerere în căsătorie specială, fiind o amintire frumoasă din albumul vieții noastre. Și atunci când simțim că bărbatul de alături nu este la fel de romantic precum ne-am dori, am lua inițiativa în propriile mîini.

Da, am primit astfel de propunere din partea fetelor, dar nu am ajuns să fiu organizatoarea evenimentului. Probabil, am lasăt totuși acest pas pe mâna bărbaților, însă cred eu că o vom face și pe asta. E curajos, nu!?

 

Povestiți-ne despre locațiile pe care le amenajați de cele mai multe ori, pentru tinerii îndrăgostiți…

Alegerea locației este una importantă și cu tentă individuală, astfel încât, de cele mai multe ori, este locul primei întâlniri, al primului sărut sau al primelor trăiri semnificative. De cele mai multe ori, merg și identific locația pentru fiecare cerere aparte, nu-mi place să le fac în același anturaj, ele toate fiind diferite!

În sânul naturii, sub cerul liber, la un apus de soare sau la o margine de lac – sunt unele dintre locațiile cele mai romantice locații pe timp de vară.

La înălțime, acolo unde dragostea planează în aer, aproape de cerul înstelat, c-o cupă de șampanie rece, sub sunetul melodios al strunei de vioară – altă locație perfectă pentru a cere mâna.

La film, teatru sau în cadrul unui eveniment: sunt și ele locul unde emoțiile sunt, cu siguranță,  neașteptate,  fiind extrem de memorabile.

Locuri istorice pline de farmec, restaurante delicate sunt și ele în portofoliu nostru. Obișnuiesc să aleg locații fără public, pentru a le permite să trăiască numai în doi clipa și momentul lor de fericire!
Partea financiară este și ea importantă pentru tinerii care se pregătesc de un asemenea pas important. De ce buget, în medie, va avea nevoie un tânăr, ca să-și surprindă iubita cu o cerere în căsătorie de vis?

Nu este o taxă standart, deoarece fiecare cerere implică un anumit personal, cerințele și dorințele băieților sunt diferite, însă în medie bugetul unei cereri este de 200 euro.

 

Ați întâlnit și situații în care domnișoarele s-au arătat nepregătite să accepte inelul și nu au răspuns cu DA la cererea mâinii?

Nimic în viață nu e întâmplător,  lucrurile sunt aranjate de Cel de Sus, iar noi contribuim ca unul din importantele momente din viață să fie memorabil.

Majoritatea dintre ele nu s-au așteptat în general să fie cerute în căsătorie, altele nu și-au dat seamă că anume în acea zi vor primi mult așteptata întrebare. Aici surprindem și adevărata emoție de uimire, suspans, fericire și de lacrimi. Am asistat doar la povești cu Final Fericit și toate au răspuns „Daa!”. Și mă bucur nespus de mult când îi vad pe rețelele de socializare de-acum în calitate de mire și mireasă și chiar în calitate de tineri părinți! Dovada că acel DA a fost spus sigur și din dragoste!

 

Care sunt cele mai frecvente expresii pe care tinerii noștri le rostesc, stând în genunchi în fața iubitelor lor? Ați asistat la multe lacrimi de fericire?

Dacă femeile sunt cele care dau dovadă de mari emoții când sunt cerute în căsătorie, atunci marea misiune îi revine bărbatului. Cererea în căsătorie este, fără îndoială, unul dintre cele mai emoționante momente, atât pentru cele care sunt cerute în căsătorie, cât și pentru cei care o fac. „Vrei să fii soția mea?” – este expresia care cel mai des le sună în cap atunci cînd sunt gata să facă acest pas, probabil de asta o folosesc cel mai des.

Am mai întâlnit expresii spuse atât de sigur și cu multă speranță de tipul :

„Vrei să te căsătorești cu mine?”, „Îți dorești să petrecem toată viața împreună?”, „Nu-mi văd viața fără tine, îți dorești să-mi fii alături mereu!?”, „Îmi doresc să mă trezesc în fiecare dimineață alături de tine.”

Și atunci când primesc cea mai emoționantă și cea mai importantă întrebare care te lasă fără grai, nu au cum să nu să se strecoare lacrimi de fericire. Toate fetele au plâns… Nimic nu este mai frumos și mai important atunci când îți găsești jumătatea. Până la urmă, dragostea îi face pe oameni să dea tot ce-i mai bun din ei.

Cristina Postolachi – fata care pune la punct cele mai deosebite cereri în căsătorie din Chișinău

 Care sunt cele mai frecvente expresii pe care tinerii noștri le rostesc, stând în genunchi în fața iubitelor lor? Ați asistat la multe lacrimi de fericire?


Oamenii sunt frumoși când iubesc, și iubirea e însăși viața cu tot ce are mai bun și mai rău în ea, dar împărțite la doi. Atunci când simt ca sunt pregătiți sa facă marele pas din viața lor, le-aș recomanda să atragă atenție la modul în care o fac, căci DETALIILE CONTEAZĂ …
sursa: ea.md